Sportmassage

Praktijklogo 2.jpgklassieke (ontspannings) massage
sportmassage ( Nederlands Genootschap voor Sportmassage gecertificeerd)
bindweefselmassage
medical taping (zie ook blessurebehandeling)


Klassieke (ontspannings) massage
Het woord massage is ontleend aan het Frans, maar het heeft zijn oorsprong in het Arabische woord "mass" betekent onderzoekend aanraken". In de geschiedenis van de massage worden er vijf handgrepen het meest beschreven. Dat zijn de effleurage, pétrissage, frictie, tapotement en de vibratie. Vandaar dat de massagevorm waarbij deze vijf handgrepen worden toegepast, klassieke massage wordt genoemd. Deze massage is ideaal voor mensen die last hebben van stijve spieren of gewoon lekker willen ontspannen.

Sportmassage
Sportmassage wordt toegepast om vermoeidheidsverschijnselen, die het directe gevolg zijn van lichamelijke inspanning, terug te dringen. De afvalstoffen die deze vermoeidheidsverschijnselen, pijn of kramp veroorzaken worden uit de spieren gemasseerd. De stofwisseling wordt hierdoor positief beïnvloed waardoor het lichaam sneller hersteld. Deze massage kan ook gebruikt worden om spieren voor een sportprestatie te activeren (als onderdeel van de warming up).

massagekamer1.jpg

Bindweefselmassage
In 1900 ontdekte de Engelse neuroloog Head dat een huid die met de onderliggende weefsels is verkleefd kan wijzen op een storing in het lichaam. Door deze verkleving met specifieke massagegrepen te behandelen maakt de therapeut het onderhuidse bindweefsel weer los en beïnvloedt zo de inwendige organen, spieren, gewrichtskapsels en bloedvaten. Handgrepen uit deze massage combineer ik als het nodig blijkt met andere massagetechnieken.

Aanmelden voor Massage via e-mail: fysiofitandfun@gmail.com of Tel: 06/20698010 of via de homepage 

!! Annuleren van een afspraak is kosteloos mogelijk tot uiterlijk 24 uur voor behandelingsbegin. Bij niet afgezegde of vergeten afspraken zijn wij genoodzaakt de behandeling in rekening te brengen.

Wij stellen het zeer op prijs als u zelf een groot badlaken meeneemt

Tarieven voor Massage en tapen (Sport- en Ontspanning)

Tapen per behandeling € 15,00 inclusief tape

Massage 30 min. €   24,00
5 x Massage 30 min. € 110,00

Toeslag behandeling aan huis € 5,00

Alle genoemde tarieven zijn inclusief BTW. 

DE CADEAUBON !      (op aanvraag verkrijgbaar)

De cadeaubon is een leuke en originele manier om iemand te verrassen met een sport- en/of ontspanningsmassage.
Voor mensen die de ontspannende en heilzame werking van een massage al eens hebben ondervonden is de cadeaubon de manier om anderen te laten delen in dezelfde prettige ervaring.